Tuleva kotimme on kaksikerroksinen ja tarvitsee siksi portaat, kansankielellä raput.

Pyydettiin ajoissa usealta porrastoimittajalta tarjouksia portaista. Meidän portaat on siittä erikoiset, että vessa sijaitsee puoliksi portaiden alla. Sillain hyödynnettiin se alatila. Portaat ovat ns. grynderiportaat eli kokoajan kiertyvät, jotka menevät pienempään tilaan, kuin lepotasolliset portaat. Yläkerrassa portaiden ympärillä on kaide, koska tila on aulamainen.

Tarjouksia tuli useampia (3-4 kpl?). Hinta oli osassa huima ja osassa vielä huimempi. Tyyliin 4000 euroa asennettuna ja meidän pitää toimittaa parketit portaiden päälle. Tai 3600 euroa + asennus + rahti 500 + + +.

Minä ajattelin loogisesti, että pakko ne on jostain ottaa kun kerta tarvitaan. Mies kypsytteli asiaa ja paukautti yksi päivä, että rakentaa ne itse. Nou vei -iski ensimmäisenä, mutta appiukon suosiollisella taivutuksella menin myöntymään. Neljä tonnia on iso raha.

Ja niitä portaita rakennettiin ja rakennettiin ja vielä kerran rakennettiin. Kerrottakoon, että mieheni on aikas tarkka ja niitä meinaan rakennettiin. Kaikki osat liimattiin ja ruuvattiin miljoonalla ruuvilla ja laitettiin ylimääräisiä tukipuita (jos meistä vaikka kasvaa kaikista semmoisia 200 kiloisia jättiläisiä).

Portaat rakennettiin puutavarasta ja koivuvanerista (kallista).

Portaat ovat nyt melkein valmiit. Siihen meni varmaan ainakin kuukausi, niiden tekoon siis. "Enää" päälle tulevat mahongit tms. puut puuttuu. Niitä voi kuitenkin jo käyttää.

Olin tänään villottamassa vaatehuoneen seinää, niin napsasin portaista kännykällä (huonon) kuvan ylhäältä alaspäin.

732167.jpg

Bonuksena lapsille, mies rakensi portaiden alle salapaikan. hihii... siellä onkin piiloteltu jo monta kertaa. Jotenkin se tulee vessan kaapin sisään, mutta kuitenkin. Ihmekös se rakentaminen kesti, kun kaikenmaailman salapiiloja tehtiin ;)

732169.jpg

Portaat ovat kyllä tukevat, eivätkä narise. Hyvä mies!