Tänään sain taas viettää oikein pitkän iltapäivän raksalla miehen kanssa. Mummi otti lapsen yökylään ja suuntasin heti raksalla apumieheksi.

Ensimmäiseksi hommaksi sain ruuvailla loput puuttuvat ruuvaukset (kipsilevyseinään) meidän rakentamista seinistä. Sitten hyökkäsinkin armaan talotehtaamme (Jukka-talo) tekemien ulkoseinien kimppuun. Nehän piti olla ihan tasoitusta vailla valmiita, mutta jaskat sentään. Huomattiin heti pystytysvaiheessa, että ruuvaukset on suorittanut joku vähintään puolisokea tai todella huonon kohdistuskyvyn omaava tyyppi. Talotehtaan ruuvaukset on monessa kohdassa päin honkia.

Vikoja ruuvauksissa:

  • ruuvi on liian pinnassa, haittaa tasoitusta; täytyy yksitellen ruuvata kiinnemmäksi
  • ruuvi on liian syvässä ja rikkoo kipsilevyn paperipinnan (vastoin valmistajan ruuvausohjeita, huonompi pito); täytyy ruuvata uusi ruuvi viereen
  • ruuvi ei ole osunut puuhun vaan on yleensä pinnassa, koska ei ole uponnut ja pyörii paikallaan; ruuvi täytyy poistaa ja reikä paikata, koska höyrynsulussa on reikä (ilmavuoto) ja ruuvata uusi viereen
  • ruuvi ei ole oikella etäisyydellä reunasta (pahimmassa tapauksissa ruuvi on ollut levyjen välissä  tai ihan reunassa; täytyy ruuvata uusi ruuvi viereen, koska eihän se siinä välissä mitään pidä
  • pystytysporukka vielä ruuvasi nurkkalevyt siten, että ruuvit on melkein läpi koko levystä (olipas asiantuntevaa jälkeä, just)

Näitä mokia on siis paljon. Pallin avulla sain kiertää kaikki alakerran seinät (yläkerta tehtiin jo aiemmin). Oishan ne tietty voinu noinkin jättää, mutta kun itselleen tekee, niin on niin tarkka (ainakin mies).

Onneksi meillä on "laadukas" Jukka-talo (ja kököt sanon minä). Lupasivat hyvitykseksi kokonaista yhden ruuvipaketin. Saattoi olla kuulemma joku kesätyöntekijä joka oli tehnyt ruuvaukset... mitähän siellä seinän sisällä sitten on tai ei ole? Ilmeisesti perehdytys ei kuulu ko. firmalla normaalitoimintaan. Ainakin eristeet tsekataan sitten lämpökameralla.

Mutta hienoa, että talo edistyy kohti tasoitusta. Nyt ruvetaan suunnittelemaan niitä pintamateriaaleja pikkuhiljaa. Ehdotuksia?

 

Ps. kerroinko jo, että talomyyjämme otti loparit, kun kyllästyi ko. firman toimintaan? Ei liene yllätys.