Koska olemme molemmat enemmän (minä) ja vähemmän (mies) rakennusalan koulutuksen saaneita, luulimme tietävämme jotain taloista, tarkemmin omakotitaloista. Päätimme siis suunnitella torppamme itse. Ainoastaan puhtaaksipiirtämisen hoiti arkkitehti ja perustukset suunnitteli perustussuunnittelija ja sähköt sähkösuunnittelija. Niin ja tietysti Lvi-suunnitelmat teki alan suunnittelija, tosin mies veteli ne sitten miten itse parhaaksi katsoi.

Arkkitehti: No ei siitä paljon hyötyä ollut. Joka saamarin välissä tyrkytti keskuspölynimuria ja me kun ei miehen kanssa olla yhtään ihastuttu moiseen kapistukseen. (kiva kompastuilla siihen letkuun siellä portaissa sitten...) Sain sata kertaa sanoa, että voitko poistaa sen kuvista. Muija vaan selitti, että "mää en kyllä antais pois" ja "kyllä se kannattaa nyt kuitenkin laittaa". Hitto se on meidän tölli ja se ei tule jos ei tule. Naapureista kuulee jo nyt ketkä imuroi usein ja ketkä harvoin kun se toosa huutaa siinä seinällä (ei onneks ihan naapurilla).

Ja oikeesti meidän arkkitehti pisti ikkunat miten sattuu. Mies sai sanoo, että pitäiskö olla nää ja nää sivut samalla tasolla "ai joo kappas". Siirtele niitä sitten siinä kun elementit on jo pystyssä. Värikin me vaihdettiin ihan ominpäin (sovittiin kyllä rakennusvalvonnan kanssa).

Perustussuunnittelijalle eli rakennesuunnittelijalle iski burnout jo meidän homman aikana. Se oli tyriny jonkun ison elementtisuunnitelman ja teki sitä yötämyöden uusiksi. Tsiljoona kertaa sai soittaa, ennenko saatiin perustuskuvat. Autotallin kuvia ei ole vieläkään kuulunu, eipä tosin laskuakaan. Täytyy ne sitten vetää jotenkin omasta päästä. Reppana piirsi vielä muoville tussilla, ettei se uusiks piirtäminen ollu varmaan mitenkään helppoakaan. Nykyään käytetään pääosin tietokoneohjelmia (toim.huom).

Sähkösuunnittelija oli ihan jees, tosin niitäkin on muuteltu ihan halujen mukaan. Se ei liene kiellettyä.

LVI-suunnittelmat lienivät ihan kondiksessa. Suunnittelija tosin unohti toimittaa ne valvontaan ja ne soitti sieltä aika pikkasen kuumana, että talo jo aika pystyssä eikä suunnitelmia näy. Nou hätä. Luotan mieheen. Se tietää noi LVI-hommelit.

Talon pohjaan olemme ihan kyllä edelleen tyytyväisiä. Pieniä viilauksia ehkä tekis nyt jos olis alussa vasta. Peruspohja ei mitä erikoisia krumeluureja (monia tasoja, korkeita huoneita, erkkereitä, eriskummallisia ikkunoita tms.) meillä. Takkakin laitettiin olkkariin, kun kaikki oleilis kuitenkin siellä takkahuoneessa sitten. Itse asiassa miehen kaveri rakentaa kolmatta kertaa putkeen taloa ja on ottanut meidän mökistä kaikki parhaat palat uuteen taloonsa. Sillä on ollu noita krumeluureja jo joka torpassa, mutta rakentaminen ja viimeisteleminen on aika paljon helpompaa, kun on selvät sävelet.

Semmonen 166 neliötäköhän siinä tais olla. Ihan tarpeeksi siivottavaa, oli se keskuspölynimuri tai ei. Ehkä palkkaamme siivoajan. Ehkä emme kuitenkaan. Paljokohan sisko ottais viikkosiivouksesta?